جراحی بینی

ارائه اطلاعات مفید درباره جراحی بینی

جراحی بینی

ارائه اطلاعات مفید درباره جراحی بینی

جراحی بینی اطلاعات فراوان و ابعاد متفاوتی دارد که می توان باکسب اگاهی از آنها به نتایج دلخواه رسید .

  • ۰
  • ۰

جراحی بینی

جراحی بینی

جراحی بینی یکی از جراحی های زیبایی است که امروزه افراد از این جراحی زیبایی استقبال زیادی می کنند. در واقع جراحی بینی می تواند کمک کند که تناسب بین اعضای صورت شما برقرار شود و چهره ی شما زیبا تر شود. اما لازم است که قبل از تصمیم برای انجام جراحی بینی اطلاعاتی در این باره کسب نمایید تا بتوانید با آگاهی تصمیم به انجام این جراحی زیبایی بگیرید. در این مقاله ما به طور کامل در ارتباط با جراحی بینی به شما آگاهی لازم را خواهیم داد.

انتخاب جراح بینی

می توان گفت اولین و مهم ترین نکته ای  که قبل از جراحی بینی باید مورد توجه قرار گیرد انتخاب جراح بینی است. جراح بینی با داشتن آگاهی و تبحر لازم می تواند بینی شما را به بهترین نحو جراحی کند. برای انتخاب جراح بینی نیاز است که نمونه کارهای وی را مشاهده نمایید و در صورت تمایل به مطب وی رفته و با تنظیم یک قرار ملاقات در ارتباط با جراحی بینی با او مشاوره نمایید. جراح بینی با معاینه ی شما نوع بینی شما را مشخص می کند و در مورد نوع جراحی شما و همچنین نتیجه ی جراحی بینی تان با شما صحبت خواهد نمود.

انواع بینی

بینی ها دو نوع دارند:

  • بینی گوشتی
  • بینی استخوانی

ابتدا باید نوع بینی شما مشخص شود و بعد در ارتباط با نوع جراحی بینی شما تصمیم گرفته شود. جراح بینی نوع بینی شما را تشخیص می دهد و بعد با توجه به نوع بینی تان جراحی انجام خواهد شد.

جراحی بینی

جراحی بینی استخوانی

معمولا بینی های استخوانی دارای غضروف زیاد و پوست نازک هستند و معمولا دارای قوز در بالای بینی هستند. بینی های استخوانی ممکن است ناشی از عوامل ارثی باشند و یا اینکه در اثر ورود ضربه به بینی در نوجوانی و یا تصادف دچار قوز یا کجی شده باشند. این نوع بینی در مقابل بینی های گوشتی خیلی بهتر عمل خواهند شد و نتیجه ی جراحی بی شک بهتر خواهد شد. زیرا بینی های استخوانی به دلیل دارا بودن غضروف زیاد بهتر حالت خواهند گرفت.

جراحی بینی گوشتی

بینی های گوشتی در واقع به بینی های گفته می شود که دارای غضروف کم و پوست ضخیم هستند. این نوع بینی ها معمولا به صورت پهن هستند و اغلب دارای نوک گرد هستند. بینی های گوشتی به دلیل داشتن پوست ضخیم کمی سخت تر از بینی های استخوانی جراحی می شوند و معمولا تورم آنها دیرتر رفع خواهد شد. به همین دلیل اگر بینی شما گوشتی است بهتر است که کمی صبر و تحمل داشته باشید تا نتیجه ی جراحی تان مطلوب واقع شود.
در جراحی بینی گوشتی در برخی مواقع ممکن است نیاز باشد که به بینی تان غضروف اضافه شود که این کار در اصطلاح تقویت غضروف نام دارد. نکته ای دیگری که باید در نظر داشته باشید اینکه بینی های گوشتی معمولا از بینی های استخوانی ایرادات بیشتری دارند و شما نباید انتظار داشته باشید که بینی گوشتی شما خیلی کوچک و عروسکی شود. بنابر این نیاز است که کمی سطح انتظار خود را پایین آورده و بینی جراحی شده را با بینی قبلی تان مقایسه کنید. معمولا با رفع ایرادات ظاهری بینی شما، بینی تان تغییر بسیاری خواهد کرد و متناسب با اعضای چهره تان خواهد شد.

قبل از جراحی بینی

قبل از جراحی بینی باید اقداماتی صورت گیرد تا بتوان به راحتی جراحی را انجام داد و عمل موفقی را پشت سر گذاشت. قبل از جراحی شما نزد پزشک رفته و وی برای شما آزمایشاتی را تجویز خواهد کرد. همچنین در صورت لزوم برای شما عکسبرداری تجویز می شود.
توجه داشته باشید که دو هفته قبل از جراحی بینی سیگار نکشید. همچنین دو هفته قبل از جراحی بینی مشروبات الکلی مصرف نکنید. لازم است که 8 ساعت قبل از جراحی بینی چیزی نخورید و ناشتا باشید. روز عمل یک ساعت قبل از عمل در بیمارستان یا کلینیک حضور داشته باشید. همچنین لازم است که مدارک تان همراهتان باشد و یک همراه با شما بیاید. اگر سن تان کمتر از 18 سال است باید رضایت پدر را به همراه داشته باشید.

بعد از جراحی بینی

بعد از اینکه جراحی با موفقیت به پایان رسید شما ریکاوری خواهید شد و به هوش می آید. چند ساعت بعد از جراحی بینی نباید چیزی بخورید. بعد از 6 ساعت می توانید رژیم غذایی تان را شروع کنید و همراه با آن مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک را شروع نمایید.
کمپرس یخ
لازم است که هر یک ربع یکبار از کمپرس یخ استفاده نمایید. این کمپرس جهت رفع تورم و کبودی های ناشی از جراحی مورد استفاده قرار می گیرد و حداکثر مدت زمان استفاده از آن 2 الی 3 روز است.
به مدت یک هفته الی ده روز به استراحت بپردازید و سعی کنید در رختخواب باشید . در موقع خوابیدن نیز از دو بالشت در زیر سرتان استفاده کنید تا سرتان کمی بالاتر از بدنتان قرار گیرد. در این مدت به فعالیت بیش از حد نپردازید و سرتان را زیاد پایین نگیرید زیرا ممکن است بینی تان دچار خونریزی شود.

رژیم غذایی

به مدت دو هفته از خوردن غذاهای جویدنی و سفت خودداری کنید و سعی کنید که غذاهای آبکی مانند سوپ و همچنین سیب زمینی آب پز استفاده کنید. آب میوه های طبیعی نیز می تواند کمک بزرگی به بهبودی هر چه زودتر شما کند. اما سعی کنید که از آب میوه های پاکتی استفاده نکنید. همچنین میوه های شیرین نخورید زیرا باعث می شود که صورت شما جوش بزند.
برای کاهش تورم و کبودی نیز می توانید از آب کرفس استفاده کنید. بهتر است که حداقل 3 -4 روز اول مدام آب کرفس بنوشید.
بعد از سه روز باید برای برداشتن تامپون داخل بینی به بیمارستان یا کلینیک بروید و بعد از برداشتن تامپون از کرم ها و پمادهای تجویز شده استفاده نمایید.
در یک هفته اول سعی کنید استحمام نکنید و در صورتی که به حمام رفتید از خیس شدن سرتان جلوگیری نمایید. می توانید از دوش های تلفنی استفاده کنید تا سرتان خیس نشود. بهتر است بدانید که با خیس شدن گچ بینی فرم بینی شما تغییر پیدا خواهد کرد. بعد از یک هفته جهت برداشتن گچ بینی به پزشک مراجعه نمایید. در روز هفتم قبل از اینکه به مطب پزشک بروید حتما استحمام کنید تا گچ بینی شما خیس شود و به راحتی برداشته شود.
بعد از برداشتن گچ بینی می توانید از ماساژ بینی برای فرم دهی و کاهش تورمات استفاده نمایید. پزشک به شما نحوه ی صحیح ماساژ را آموزش خواهد داد. ماساژ بینی معمولا برای بینی های گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

چسب زدن بینی

بعد از برداشتن گچ بینی پزشک بر روی بینی شما چسب خواهد زد. بهتر است که دو هفته ی اول چسب زدن توسط پزشک صورت گیرد. زیرا دو هفته ی اول چسب بینی به فرم دهی بینی کمک خواهد کرد. بعد از دو هفته چسب زدن نقش موثری در کاهش تورمات بینی شما خواهد داشت.

نمونه جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی

بعد از دو هفته می توانید فعالیت های سبک را شروع کنید. بعد از یک ماه فعالیت های معمولی را آغاز نمایید. همچنین می توانید پیاده روی سریع و همچنین ورزش های سبک را کم کم شروع نمایید. بهتر است که تا چند ماه از شنا و ورزشهای سنگین دوری کنید تا زمانی که حالت جسمی شما بهبود یابد.
بعد از گذشت شش ماه می توانید ورزشهای سنگین را شروع نمایید. اما از انجام ورزشهایی مانند بوکس و تکواندو که ممکن است به صورت شما ضربه وارد شود تا یک سال دوری کنید.

 

روش های جراحی بینی

جراحی بینی به دو روش زیر صورت می گیرد. جراح بینی با هر دو روش آشنایی دارد، و بسته به نوع بینی تصمیم می گیرد که از کدام روش جراحی بینی استفاده نماید

جراحی بینی باز

در جراحی بینی باز، جراح بینی برش ها را در ناحیه کلوملا یا بین دو سوراخ بینی ایجاد می کند. در روش باز پوست به طور کامل از اسکلت بینی و غضروف ها جدا می شود و جراح بینی دید کاملی نسبت به جراحی بینی دارد و قدرت مانور بیشتری دارد و می تواند خواسته های بیمار را تا حد بسیار زیادی بر آورده نماید، اصولا، نتیجه جراحی بینی در روش باز بسیار رضایت بخش تر از روش بسته خواهد بود. نقطه قوت این روش دید وسیع جراح بینی  می باشد، از معایب روش جراحی بینی باز این است که در این روش تورم و دوره نقاهت بیشتر است، و جای بخیه و اسکار نیز ممکن است باقی بماند. البته اگر جراح توانا باشد، جای اسکار نیز تا حد بسیار زیادی بر طرف می شود و باقی نمی ماند. از روش جراحی بینی باز بیشتر جهت جراحی ترمیم بینی و یا جراحی انحراف بینی و جراحی بینی گوشتی استفاده می شود، در این روش بهتر می توان غیر قرینگی های بینی را برطرف نمود

جراحی بینی بسته

در جراحی بینی بسته، جراح بینی  برش را در ناحیه داخلی سوراخ های بینی داده می شود و با استفاده از ابزار های حاصی بینی را بالا می کشند و جراح اقدام به اصلاحات بینی می نماید، در این روش جراحی بینی، جراح بینی  دید کمتری دارد و نمی تواند که از معایب این روش می باشد. جهت دید بهتر جراح می توان از آندوسکوپ بینی استفاده نمود. از آندوسکوپ بینی بیشتر جهت اصلاح تیغه انحراف بینی استفاده می نمایند

جراحی بینی بسته بیشتر برای افرادی که دارای قوز بینی می باشند و یا بینی آن ها اشکالات کمتری دارند مناسب می باشد. برش کنار پره های بینی ربطی به انتخاب روش جراحی بینی ندارد و در هر دو روش اگر پره های بینی فرد بزرگ باشد برش در این ناحیه ایجاد می گردد.

کشیدن تامپون بینی

جراح بعد از جراحی بینی برای کمک به بهبود زخم در محل جراحی از تامپون یا پانسمان استفاده می کند . اغلب تامپون در مواردی که تغییرات خاصی بر روی بینی انجام می شود مورد استفاده قرار می گیرد. پزشک برای کاهش تورم بینی  و کمک به بهبودی بعد از جراحی از تامپون استفاده می کند. از گچ بینی یا اسپلینت بعد از عمل نیز برای کمک به درمان استفاده می شود. جراح با توجه به شرایط بیمار از اسپلینت یا تامپون استفاده می کند.

دلایل استفاده از تامپون بینی

وارد کردن فشار به نقاطی از بینی شایع ترین علل استفاده از تامپون بینی می باشد که این نقاط به شرح ذیل می باشد :

  1. غشای تیغه بینی برای اصلاح استخوان و پیشگیری از لخته شدن خوت در لایه زیرین پوست
  2. فشار بر تیغه میانی بینی برای حفظ موقعیت آن
  3. فشار به نواحی مورد جراحی برای جلوگیری از خونریزی

کاربرد تامپون بینی

  1. در مواردی که بینی دارای انحراف در تیغه می باشد برای انسداد مجاری تنفسی تا بهبودی کامل از تامپون در دو طرف بینی استفاده می شود.
  2. حفظ غشای مخاطی تیغه بینی در برابر استخوان و غضروف تا چسبندگی مناسبی بین اجزا ایجاد شود.

موارد منع استفاده از تامپون بینی

  1. استفاده از بخیه های قابل جذب در درون بینی به طوری که برای حفظ غشای مخاطی موثر بوده و نیاز به گذاشتن تامپون نیست .
  2. جراحی آندوسکوپی برای اصلاح تیغه بینی انجام شود نیازی به تامپون نیست زیرا برشی در بینی زده نمی شود .
  3. در صورتی که جراح از اسپلیت های پلاستیکی در طی جراحی استفاده کند نیازی به تامپون نیست . این اسپلیت ها در درون تیغه بینی بخیه زده می شود.

کشیدن تامپون بینی درد دارد ؟

امروزه روش های جدیدی برای خارج کردن تامپون با درد کمتر برای فرد وجود دارد . در این روش نوعی لوله مخصوص در بینی فرد برای برداشتن تامپون قرار داده می شود. این کار برای این منظور است تا هوا در بینی جریان داشته باشد . همچنین پزشک می تواند از مواد بی حس و ضد احتقان برای اینکه بیمار دردی احساس نکند از طریق این لوله وارد بینی کند. استفاده از این روش نه تنها دردی برای بیمار ندارد بلکه باعث کاهش عوارض بعد از جراحی بینی شامل خونریزی و تورم می شود.

 

 

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

با تشکر مدیریت سایت، دکتر سلیمان زاده

دارای بورد جراحی عمومی (پلاستیک ، ترمیمی و زیبایی)

جراح لیپوماتیک و جراح بینی

  • ۹۷/۰۵/۱۰
  • دکتر جراح بینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی