جراحی بینی

ارائه اطلاعات مفید درباره جراحی بینی

جراحی بینی

ارائه اطلاعات مفید درباره جراحی بینی

جراحی بینی اطلاعات فراوان و ابعاد متفاوتی دارد که می توان باکسب اگاهی از آنها به نتایج دلخواه رسید .

  • ۰
  • ۰

جراحی بینی

جراحی بینی

جراحی بینی یکی از جراحی های زیبایی است که به شما کمک می کند تناسب چهره تان را برقرار کنید. البته برای اینکه جراحی بینی موفقیت آمیزی را داشته باشید لازم است که در این باره آگاهی لازم را داشته باشید. در این مقاله در ارتباط با جراحی بینی به شما اطلاعاتی را خواهیم داد.

اولین و مهم ترین نکته ای که باید برای جراحی بینی رعایت شود انتخاب جراح بینی است. برای انتخاب جراح بینی مناسب می توانید به مطب وی مراجعه کنید و بیماران وی را از نزدیک ببینید و با خود دکتر هم در رابطه با جراحی بینی مشاوره ای داشته باشید.

همچنین با مراجعه به اینستاگرام و تلگرام دکتر می توانید در مورد وی اطلاعات لازم را کسب نمایید و نمونه کارهای او را ببینید.

بعد از اینکه با پزشک مشاوره داشتید لازم است که نوع بینی تان را بررسی کنید. انواع بینی را در اینجا برای شما توضیح خواهیم داد.

جراحی بینی استخوانی

معمولا بینی هایی که قوز مختصری دارند و پوست کمی دارند بینی های استخوانی نامیده می شوند. بینی های استخوانی بهتر از بینی های گوشتی عمل می شود و افرادی که بینی های استخوانی دارند بینی شان خوش فرم تر خواهد شد. زیرا در جراحی بینی استخوانی کمتر نیاز به تقویت غضروف هست.

جراحی بینی گوشتی

بینی هایی که غضروف کم و پوستی ضخیم دارند از بینی های گوشتی به حساب می آیند. این نوع بینی ها به راحتی بینی های استخوانی عمل نمی شوند و کمی حساس تر از بینی های استخوانی جراحی خواهند شد. زیرا جراح بینی باید پوست اضافی بینی را برداشته و تقویت غضروف انجام شود. معمولا بینی هایی که کوفته ای هستند و پهن اند بینی های گوشتی نامیده می شوند.

افرادی که بینی های گوشتی دارند باید بدانند که نتیجه ی جراحی در این نوع بینی با نتیجه ی جراحی بینی استخوانی متفاوت است. این افراد باید سطح انتظارات خود را پایین بیاورند تا شاهد نتایج مطلوب شوند.

البته با انتخاب جراح بینی مناسب می توانید بهترین نتیجه را شاهد شوید. زیرا جراح بینی با تقویت غضروف و بکار بردن تکنیک های مناسب می تواند بینی گوشتی را به بهترین نحو عمل کند.

سن مناسب جراحی بینی

بهتر است بدانید که برای انجام جراحی بینی خانم ها باید جداقل 16 سال سن داشته باشند و آقایان 17 سال. دلیل این امر این است که در عمل جراحی بینی تغییرات و برش هایی بر روی غضروف های بینی انجام می شود. غضروف های بینی تا 16 سالگی در دختران و تا 17 سالگی در پسران در حال رشد هستند.

به همین دلیل نیاز است که بعد اینکه رشد غضروف ها متوقف شد جراحی بینی انجام گیرد. بهتر است بدانید که انجام جراحی بینی قبل از این سن باعث می شود که تاثیر منفی بر رشد بینی گذاشته شود و پشت بینی گود شود.

از طرفی حداکثر سن برای انجام جراحی بینی 60 سال است. به دلیل به وجود آمدن مشکلات در ترمیم بینی بعد از 60 سالگی جراحی بینی توصیه نمی شود. همچنین احتمال وجود بیماریهای زمینه ای، عوارض بیهوشی  و مشکلات بعد از عمل بیشتر است.

جراحی بینی در بارداری

سوالی که بسیاری از افراد در این باره دارند جراحی بینی در بارداری است.  جراحی بینی در زمان بارداری مجاز نمی باشد. باید بارداری را تا شش ماه بعد از جراحی به تاخیر انداخت.

فرد شش ماه تا یکسال بعد از زایمان می تواند جراحی بینی انجام دهد. البته این امر بستگی به بنیه  و توان فرد دارد اما بهتر است که یکسال بعد از زایمان عمل بینی انجام شود.

سوالی دیگر که افراد در این باره دارند جراحی بینی در زمان شیردهی است. جراحی بینی در زمان شیردهی ممنوع می باشد. بهتر است که بعد از پایان دوران شیردهی جراحی بینی صورت گیرد.

جراحی بینی و بارداری

اقدامات قبل از جراحی بینی

قبل از عمل لازم است که نزد پزشک رفته و با وی در این باره مشاوره ای داشته باشید. جراح بینی با معاینه ی بینی شما توضیحات لازم را به شما می دهد و بعد باید عکسبرداری صورت گیرد. آزمایشات قبل از جراحی بینی نیز از اقدامات قبل از عمل است.

بعد از تعیین شدن وقت عمل توسط جراح بینی باید خود را برای عمل بینی آماده کنید. یکی از نکات قابل توجه عدم استفاده از مشروبات الکلی و سیگار دو هفته قبل از عمل است.

همچنین باید 8 ساعت قبل از عمل چیزی میل نکنید و ناشتا باشید. در روز عمل باید یک ساعت قبل از جراحی در کلینیک یا بیمارستان مربوطه حضور داشته باشید و کارهای اداری تان را انجام دهید. البته بهتر است که یک همراه داشته باشید که به شما کمک کند.

افراد زیر 18 سال نیز باید رضایت نامه کتبی از پدر به همراه داشته باشند.

اقدامات بعد از جراحی بینی

  • بعد از جراحی بینی باید مراقبت های لازم انجام شود تا هرچه زودتر به بهبودی دست یابید. بعد از اینکه به هوش آمدید مرخص خواهید شد و به منزل می روید. بهتر است که یک هفته ی اول به خوبی استراحت کنید.
  • مهم ترین نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد جلوگیری از ورود ضربه به بینی است. برای خوابیدن نیز بهتر است که از دو بالشت استفاده کنید تا سرتان کمی بالاتر قرار گیرد.
  • دو سه روز اول از کمپرس یخ استفاده کنید تا ورم و کبودی ناشی از جراحی به زودی بهبود یابد. همچنین می توانید از آب کرفس و آب هویج استفاده کنید.
  • به شما توصیه می شود دو هفته ی اول مایعات بنوشید و از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید. سیب زمینی آب پز و سوپ از غذاهای مناسب هستند. استفاده از غذاهای سفت و جویدنی به بینی تان فشار وارد خواهد کرد.
  • بعد از شروع رژیم غذایی داروهایتان را مصرف کنید.
  • جراح بینی برای شما قرص ها و پماد هایی را تجویز خواهد کرد که باید سر وقت مصرف کنید.
  • برای شستن بینی تان از سرم شستشو استفاده کنید.
  • بعد از گذشت سه روز باید جهت برداشتن تامپون داخل بینی به پزشک مراجعه کنید. بعد از یک هفته نیز دکتر گچ بینی شما را برداشته و بینی تان را چسب می زند. بهتر است که قبل از رفتن به مطب در روز هفتم به حمام بروید و اجازه دهید گچ بینی تان خیس شود تا راحت تر برداشته شود.
  • بهتر است هفته های اول خود دکتر بینی تان را چسب بزند. بعد از آن خودتان می توانید این کار را انجام دهید. البته دکتر طریقه ی صحیح چسب زدن بینی را به شما آموزش خواهد داد.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

استحمام بعد از جراحی بینی

یکی از سوالاتی که برای اغلب بیماران پیش می آید استحمام بعد از جراحی بینی است. بهتر است بدانید که در دوران نقاهت بعد از جراحی بینی باید استحمام با دقت و به طور صحیح انجام شود.

می دانید که بعد از عمل بینی بر روی بینی گچ بینی گذاشته می شود. این پانسمان باید یک هفته بر روی بینی شما باشد. اگر این پانسمان خیس شود احتمال دارد که از روی بینی شما بلند شود و بیافتد و نتیجه ی عمل را تحت تاثیر قرار دهد.

از طرفی نیز با خیس شدن پوست زیر گچ بینی خارش و سوزش ایجاد می شود و فرد را آزار می دهد.

بهتر است که در هفته ی اول پانسمان روی بینی شما خیس نشود.

توصیه می شود که روز قبل از عمل استحمام انجام شود تا فرد حداقل دو روز به استحمام نیاز نداشته باشد. زیرا علاوه بر احتمال خیس شدن پانسمان، ممکن است که بیمار به دلیل وجود داروهای بیهوشی در بدن دچار سرگیجه شود و لیز بخورد. به همین دلیل بهتر است که دو الی سه روز بعد از عمل برای استحمام یک همراه داشته باشید.

به همین منظور طریقه ی صحیح حمام کردن در هفته ی اول را برای شما توضیح خواهیم داد. باید ابتدا بدن تا گردن توسط خودتان شسته شود  و بعد از آن باید بر روی صندلی بنشینید به طوری که کمی سرتان به عقب خم شود و موهایتان توسط همراه شستشو داده شود. در آخر هم صورت تان را بشویید.

بهتر است که از دوش های تلفنی استفاده کنید و از قرار گرفتن مستقیم زیر دوش سقفی بپرهیزید.

در دوران چسب زدن بینی نیز باید چسب بینی را در آخر بعد از اتمام استحمام برداشته و بعد از آن سریعا چسب بینی زده شود تا بینی ورم نکند.

استحمام بعد از جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی

بعد از جراحی بینی نیاز است که فعالیت های سنگین انجام ندهید و تا دو هفته به خوبی استراحت کنید. بعد از دو هفته می توانید فعالیت های سبک را شروع کنید و بعد از یک ماه می توانید به فعالیت های معمولی بپردازید. پیاده روی سریع و ورزشهای سبک را می توانید بعد از یک ماه انجام دهید.

بهتر است که چند ماه اول از شنا و انجام ورزشهای سنگین بپرهیزید. برای انجام ورزشهای سنگین می توانید بعد از شش ماه شروع کنید. اما بهتر است بدانید که ورزش های سنگین مانند بوکس و تکواندو بهتر است بعد از یکسال انجام شود.

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.

  • ۹۶/۰۱/۲۳
  • دکتر جراح بینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی