جراحی بینی استخوانی :
در بسیاری از بینی های نژاد ایرانی ، بزرگی بینی استخوانی ، قوز ، کشیدگی و فرم عقابی شایع است ؛ بینی استخوانی به دلیل پوست نازک و بالا بودن میزان بافت های غضروفی سفت به این نام شهرت یافته است این در حالی است که بینی های گوشتی ، از پوست ضخیم تری برخوردارند یکی از اصلی ترین عوامل مراجعه بیماران برای جراحی بینی ، وجود قوز یا برآمدگی در تیغه بینی است و این مسئله شکل هموار و مسطح پل بینی را از حالت عادی خارج می نماید. بینی استخوانی می تواند در افراد مختلف دارای قوزهای متنوعی باشد که تمامی بدشکلی های این بینی ها ، با کمک جراحی بینی قابل برطرف شدن است. قوز های نامبرده ابعاد مختلفی دارند که طی جراحی رینوپلاستی یه روش های گوناگون رفع خواهند شد.
انواع جراحی بینی استخوانی :
جراحی بینی برای بینی های استخوانی به دو روش باز یا بسته قابل انجام است : روش بسته در جراحی بینی : در این روش برش جراحی در داخل حفره ها ایجاد می شود و دوره بهبودی بیمار با سرعت بیشتری سپری گشته و آثار جراحت و اسکار بر روی پوست به جای نمی مانند. روش باز در جراحی بینی : در این روش علاوه بر برش کناره پره های بینی ، بخش مابین سوراخ ها نیز از پایین شکافته می شود تا جراح بتواند راحت تر به بافت های مورد نظرش دستیابی پیدا کند و کنتل جراحی را کامل به دست گیرد ، در این جراحی خطا کمتر ، طول دوره بهبودی بیشتر و آثار برش ها تقریبا مشخصند که به مرور زمان محو خواهند شد.
جراح بینی :
برای جراحی بینی استخوانی اولین قدم انتخاب یک جراح ماهر ، با تجربه ، توانمند و متخصص است . بررسی سوابق پزشکی و نمونه کارهایجراح بینی متخصص شما را در این انتخاب به خوبی یاری می کند. لازم است برای انجام جراحی بینی استخوانی ظرافت زیادی خرج شده و با دقت مراحل عمل سپری شوند چرا که به دلیل نازک بودن پوست بینی کوچک ترین ایرادی در غضروف ها و بافت های استخوانی به وضوح نمایش داده می شود. همچنین اهمیت به عملکرد بینی قبل از مسائل زیبایی شناسانه از موارد مهم جراحی بینی استخوانی است زیرا هیچ جراحی زیبایی بدون عملکرد موثر عضو ، مفید نبوده و پس از مدتی عواقب سوء خود را آشکار می سازد . بعضی از عواقب ناشایست در جراحی های زیبایی بینی عبارتند از : انسداد راه های تنفسی ، گرفتگی بینی ، گرفتگی صدا ، کاهش حس بویایی و . . . لازم است جراح علاوه بر ذوق زیبایی آفرینانه ، که امر مهمی در جراحی بینی استخوانی است ، عملکرد بینی را نیز تواما مد نظر قرار دهد.
بینی های استخوانی :
رفع مشکلات ظاهری بینی های استخوانی به طرز غیر قابل باوری در جذابیت چهره اثر گذاشته و زیبایی شخص را چند برابر می سازد بینی های عقابی یا استخوانی اکثرا سایز بزرگی دارند که پس از عمل جراحی بینی ، با کوچک تر شدن خود ، برجسگی سایر اعضای چهره را موجب شده و تاثیر اجزایی همچون لب ، چشم ها و گونه ها را بیشتر می کند. بینی های استخوانی از لحاظ فرم و ظاهر وراثتی و ژنتیکی می باشند ولی گاه ممکن است به علت شکستگی های این عضو در دوران کودکی یا نوجوانی ، برخورد ضربات مخرب و یا بروز شکستگی ها ، افزایش قوز و سایز چشمگیری داشته باشند. بیشترین اثر سوء بینی استخوانی در نمای نیمرخ چهره است گاه از نمای تمام رخ به هنگام لبخند یا خنده ، پل بینی پایین تر رفته و سر آن همچون منقار عقاب کشیده می شود. بنا براین بسیاری از مراجعان جراحی بینی ، کسانی هستند که جنس بینی شان استخوانی است.
جراحی :
می توان برای برطرف نمودن فرم های ناهماهنگ بینی استخوانی از روش های گوناگونی بهره گرفت یکی از این روش ها تزریق ژل است که دارای معایب خاص خود می باشد ، تزریق ژل به بینی برای محو شدن ناهمواری ها و قوز، علاوه بر بزرگ تر شدن سایز آن ایراد پررنگی دارد که این مسئله جذب شدن ژل ها توسط بدن است تزریق ژل به بینی از جمله روش هایی است که برای ترمیم باید هرچند ماه یکبار به کلینیک مراجعه کرد ، که در آخر قیمت عمل تزریقی به دلیل ترمیم های پی در پی بسیار بیشتر از جراحی بینی می شود. کارآمد ترین و بهترین روش درمانی برای رفع ایرادات بینی استخوانی جراحی زیبایی بینی است ، همان گونه که پیش تر گفته شد ، این جراحی به دو نوع باز یا بسته ترتیب داده می شود. در طی عمل جراحی بینی استخوانی پس از بلند شدن پوست از روی استخوان بینی ، پزشک جراح ، اقدام به حذف قسمت های غضروفی و استخوانی کرده و بافت های اضافی را تراش می دهد پس از هموارسازی سطوح مورد نظر و حمایت از عملکرد بویایی و تنفسی ، در صورت نیاز به اصلاح پره ها و کوچک تر شدن سوراخ ها کارهای لازمه صورت گرفته و در آخر ، بخیه های جذبی و غیر جذبی پوست را در جای مناسب خود محکم می کنند. اگر تنها هدف از جراحی بینی استخوانی حذف قوز و ناهمواری تیغه بینی باشد ، مدت زمان لازم برای انجام جراحی بسیار کوتاه است و لازم است بیماران بدانند که در صورت مراقبت های صحیح و اقدامات شایسته پس از عمل جراحی بینی ، امکان بازگشت قوز بینی و ناهمواری ها به شدت نادر و غیرممکن است و فرد می تواند تا سال های سال از زیبایی ویژه ای برخوردار باشد.
بینی عقابی :
یکی از دلایل انجام جراحی بینی استخوانی فرم عقابی بینی است کسانی که با این مشکل درگیرند نیز بهتر است از روش جراحی بهره گرفته تا آثار سوء عمل های دیگر را متحمل نشوند ؛ حتی می توان برای رفع عارضه بینی های عقابی طبق بررسی تصاویر نرم افزارهای شبیه سازی بهترین روش جراحی را انتخاب نمود. شبیه سازی های رایانه ای خیلی از ابعاد جراحی را آشکار ساخته و از نگرانی بیمار به میزان زیادی می کاهد. برای درمان عارضه بینی عقابی کارامد ترین راه کوتاه نمودن تیغه بینی به حد متعادل و مطلوب است . اکثر جراحی های بینی استخوانی تحت بی هوشی عمومی صورت گرفته و فرد می تواند در صورت استفاده از داروی بی حسی موضعی داروی خواب آور نیز مصرف نماید همچنین رعایت نکات ایمنی پس از عمل جراحی به سرعت بهبودی و گذران موفق دوران نقاهت کمک زیادی خواهد نمود.
- ۹۶/۰۲/۱۲