جراحی انحراف بینی
جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی با هدف اصلاح کج شدگی یا تغییر فرم تیغه میانی بینی انجام می شود . انحراف بینی بنا بر دلایل متفاوتی به وقوع می پیوندد . تیغه میانی یا سپتوم مابین دو سوراخ بینی قرار دارد . در حالت عادی و شرایط معمول ، تیغه مذکور دقیقا در خط وسطی صورت جای دارد . چنانچه انحرافی در این تیغه پدید آید ، بیمار درگیر مسائل و عوارض متفاوت و گوناگونی می شود . عوارض شایع انحراف بینی عبارتند از : دفرمیته بینی ، نارسایی در عملکرد صحیح ، کم یا از دست رفتن حس بویایی ، تنفس ناقص ، عفونت سینوسی ، خر و پف در هنگام خواب ، تنفس صدادار و آزاردهنده و سردرد های پی در پی .
درمان :
اولین و بهترین راهکار درمانی برای اصلاح این انحراف ، جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی است که در طی آن بافت های اضافه غضروف و استخوان برداشته شده و در صورت نیاز به بخش های فاقد بافت غضروفی کافی ، گرافت اضافه می شود حتی می توان با دستکاری و تغییر وضعیت بخش های غضروفی ، انحراف را برطرف نمود .
به هر حال اتخاذ تصمیم مناسب به عهده جراح بینی بوده و روش درمانی وابسته به صلاحدید جراح بینی و وضعیت بیمار است . برای انجام چنین جراحی پیچیده ای لازم است از بی هوشی عمومی استفاده شود پس از آن برش های کارآمد و به خصوصی بر روی نواحی خاصی از بینی اعمال شده تا جراح بتواند به راحتی به غضروف ها و ساختار زیرین دسترسی داشته باشد . در این خصوص گاه جراح بینی از تکه ای L شکل بر روی تیغه بهر می گیرد تا ساختار آن فیکس شود . در آخر ، پس از انجام تغییرات و درمان انحراف ، با کمک تیوب و وسایل مخصوص جراحی تیغه میانی یا سپتوم در جای خود محکم قرار گرفته و با بخیه ثابت خواهد شد .
بعد از جراحی :
– بروز تورم ، التهاب و تیرگی و کبودی پوست پس از جراحی انحراف بینی طبیعی است .
– بعد از سپری شدن چند روز از زمان جراحی ، تامپون ها ، آتل و بخیه ها به ترتیب خارج می شوند .
– توصیه می شود به منظور جلوگیری از بروز عفونت داروهای مخصوصی که پزشک تجویز نموده است را در زمان مقرر روزانه مصرف نمایید .
– رعایت نکات مراقبتی و اقدامات پس از جراحی بینی در این میان لازم بوده تا بهترین نتایج از جراحی حاصل شود .
- ۹۶/۰۲/۱۲