جراحی ترمیم بینی
افرادی که سابقه جراحی بینی موفقی نداشته اند می توانند از جراحی ترمیم بینی بهره گرفته و از نواقص به وجود آمده خلاصی یابند. جراحی ترمیم بینی یا جراحی ثانویه بینی اقدامی است که در پی آن می توان مشکلات فرمی ، ظاهری و عملکردی را رفع و رجوع نمود . بسیاری از مشکلاتی که در اثر جراحی بینی اولیه ایجاد می شود عموما برای کسانی است که در سالهای قدیم اقدام به این جراحی نموده اند و به دلیل تجربه کم برخی پزشکان در آن زمان و نوپایی دانش پزشکی در زمینه جراحی بینی ، مسائل مختلفی بیمار را درگیر خود می نمود برخی از متداول ترین آن مسائل عبارتند از : گرفتگی های دریچه خارجی ، گرفتگی ها یا انسداد دریچه های داخلی ، انسداد مجرای تنفسی ، فرورفتگی پره های بینی ، فرم های نامناسب و ناشایست ، کوتاه شدن بینی و . . .
جراحی اولیه امروزی :
البته در این سال ها نیز هستند بیمارانی که تحت جراحی بینی قرار می گیرند اما با فرم و عملکرد بینی خود ناراضی می باشند به این ترتیب می توان از جراحی ترمیم بینی یا جراحی ثانویه کمک طبق اصول و زمان بندی مناسب کمک گرفت . گاه بیمار به دلیل عدم رعایت مراقبت های پس از جراحی بینی دچار عوارضی شده و گاه به دلیل اشتباهات پزشکی نقایصی را تجربه می کند البته هستند افرادی که خواسته های آرمانی ، غیرمعقول و غیرمنطقی از جراحی بینی دارند و برای انجام جراحی ثانویه اصرار می کنند . برخی دیگر ممکن است ایرادات بسیار جزیی و کوچکی را در بینی خود مشاهده کنند که در اکثر موارد آن ایرادات به دلیل توجه بیش از حد و حساسیت بالا برای فرد پررنگ و آزاردهنده می شوند که از طرف اطرافیان اصلا مشخص و قابل مشاهده نیست این گونه افراد نیز برای انجام جراحی ثانویه یا جراحی ترمیم بینی پافشاری می کنند.
زمان مناسب برای جراحی بینی ثانویه :
بهترین زمان برای جراحی ترمیم بینی ، یک سال پس از عمل بینی یا بیشتر است. در فاصله زمانی زیر یک سال انجام جراحی ترمیم بینی برای اکثر افراد توصیه نمی شود چراکه لازم است مدتی از عمل بینی بگذرد ، پوست ترمیم شده و بدن بیمار سنگینی جراحی اولیه را پشت سر بگذارد تا آسیبی بیمار را تهدید نکند . برخی افراد در هفته های اول جراحی بینی یا ماه های اول ، به دلیل نارضایتی از ایرادات هرچند جزئی سعی بر انجام جراحی ترمیم بینی در اولین فرصت را دارند در این میان توصیه های پزشک جراح بینی مبنی بر متضرر بودن این جراحی در ماه های اول را نمی پذیرند و خواسته های خود را مد نظر قرار می دهند به این طریق فشار و درخواست را برای تیم پزشکی و جراح بالا برده که برای متقاعد کردن آنها پزشک متخصص ابتدا عوارض جراحی ترمیم در ماه های اول را شرح می دهد تا بیمار خواسته های منطقی از عمل دوم داشته باشد اولین توصیه پزشکان صبر و شکیبایی بیمار است.
چرا که با گذشت زمان و رفع تورم ها و التهابات بینی ، فرم ایده آل به مرور زمان ظاهر می شود بسیاری از افراد که خواستار جراحی ترمیم بینی در زمان های نامناسب و اولیه پس از جراحی بینی داشته اند با توصیه پزشک یک سال صبر نموده و از نتایج جراحی بینی خود متحیر می شوند و دیگر نیازی به جراحی بینی ثانویه یا ترمیم نمی بینند البته لازم به ذکر است که برخی از ایرادات شایع و مشکلات موجود در بینی را در صورت تشخیص پزشک می توان تحت جراحی ترمیم در روزهای اولیه پس از جراحی بینی رفع نمود که اتخاذ این تصمیم به عهده پزشک متخصص و با تجربه است. برخی از این ایرادات عبارتند از : باقی ماندن انحراف پس از جراحی سپتوپلاستی ، عدم جایگیری مناسب گرافت و یا غضروف ، انحراف شدید و به جای ماندن بافت های زائد در زیر پوست.
مشکلات ترمیم بینی :
در بسیاری از بیماران جراحی ترمیم بینی خیلی پیچیده تر و دشوار تر از جراحی اولیه بینی است زیرا در جراحی قبلی ممکن است ایراداتی به وجود آمده باشد که به راحتی در جراحی ترمیم بینی مرتفع نشود مانند کوتاهی ارتفاع بینی که گزشک در این شرایط برای تامین غضروف با سختی و دشواری مواجه می شود اگر هم غضروف از نواحی دیگر بدن تامین شد ، مشکل بزرگ بعدی کمبود پوست است که برای درمان و رفع این نقیصه می توان جراحی ترمیم بینی را در چند جلسه مختلف انجام داد . دیگر مشکل در ترمیم بینی ، به هم خوردن تعادل غضروف ناشی از جراحی پیشین بوده که فرم عادی و معمول غضروف های بینی ، کمبود ، بافت غضروفی و برداشت ناشایست بافت های غضروفی طی جراحی قبلی پزشک را با معماهای بغرنجی روبرو می سازد . وظیفه پزشک جراح بینی برای ترمیم ، ایجاد فرم ایده آل و مناسب ، برطرف نمودن ایرادات قبلی و ایجاد عملکرد معمول برای بینی بیمار است که لازم است مراجعین عزیز طبق مطالب مذکور ، خواسته های منطقی از نتایج جراحی بینی خود داشته باشند.
تامین غضروف بینی :
در جراحی ترمیم بینی گاه برای رفع ایرادات موجود ، کمبود های غضروفی و ایجاد فرم مورد نظر از سایر نواحی بدن غضروف طبیعی برداشت می شود ؛ منابع تامین غضروف برای ترمیم بینی عبارتند از گوش ها ، دنده ها و تیغه میانی بینی . اولین گزینه جراح و متخصص این حوزه غضروف تیغه میانی بینی است . چرا که این بافت ، خاصیت هماهنگی بیشتری را با بینی داشته و از ضربه پذیری بالایی برخوردار است در صورت اعمال ضربه خفیف ، به آسانی کج نمی شود و می توان گفت که به دلیل هماهنگی مناسب با بافت بینی سریع اتصال برقرار کرده و جذب بدن نمی شود . دیگر غضروف ها از جمله غضروف گوش و دنده زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که غضروف تیغه بینی کم باشد یا اصلا در دسترس نباشد به این ترتیب جراح بینی از بخش های مذکور اقدام به تامین بافت غضروفی می کند ؛ غضروف گوش و دنده حجم زیادی گرافت در اختیار جراح می گذارند و بزرگ ترین ایراد جراحی با این بافت ها ، طولانی شدن مدت زمان جراحی و هماهنگی کم با بینی است.
با تشکر مدیریت سایت دکتر رستمی- ۹۶/۰۲/۰۳