جراحی زیبایی بینی
جراحی زیبایی بینی یکی از شایع ترین جراحی های زیبایی می باشد که علاوه بر بهبود ظاهر و در برخی موارد عملکرد بینی ارتباط خوشایندتری را بین بینی و دیگر اجزای صورت برقرار می کند. صورت در معرض دید ترین قسمت بدن ماست و بینی در مرکز آن قرار گرفته است که باید متناسب با فرم و دیگر اجزای صورت باشد به همین دلیل نباید بینی را به عنوان عضوی مجزا و مجرد در نظر گرفت. هر نوع نقص در اجزای صورت می تواند به ارتباط تنگاتنگی که اجزا با یکدیگر دارند تاثیر بسیاری بگذارد. در صورتی که این جراحی با مشاوره و همراهی یک جراح زیبایی بینی با تجربه انجام شود، می تواند بسیاری از اختلالات و عارضه ها موجود در بینی از قبیل افتادگی نوک بینی، بزرگ بودن حفره های بینی، قوز بینی و دیگر اختلال های شایع بینی را برطرف کند.
تفاوت جراحی بینی به روش باز و بسته
جراحی زیبایی بینی با در نظر گرفتن حفظ عملکرد بینی معمولا به دو روش باز و بسته انجام می شود که بعضی از جراحان روش باز و بعضی دیگر روش بسته را با انجام تکنیک های خاص جراحی بینی انجام می دهند که امروزه طرفداران جراحی باز در حال افزایش است. جراح در صورتی که فرد جراحی مجدد، انحراف شدید بینی که شکل ظاهری بینی را کاملا کج کرده باشد و دفرمه شدن بینی در اثر تصادف داشته باشد ترجیح می دهد از روش باز استفاده کند. تفاوت روش باز و بسته در این است که در روش باز برش کوچکی روی پوست کلوملا علاوه بر خط برشی که در روش بسته بکار می رود داده می شود. در روش بسته زمان جراحی یک ربع کمتر از روش باز است و روی پوست کلوملا برشی ایجاد نمی شود و ورم نوک بینی کمتر از روش باز است و ورم زودتر برطرف می شود.
انواع بینی
بینی ها معمولا گوشتی که داری پوستی ظخیم، پهن و غضروف کم دارند یا استخوانی که دارای پوستی نازک وپل برآمده، که به آن شکلی منحنی یا کمی خمیده میدهدهستند. که در این قسمت توضیح مختصری در ارتباط با جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی به شما خواهیم داد.
جراحی بینی گوشتی
مشکل ترین نوع بینی برای عمل جراحی زیبایی بینی بینی های گوشتی هستند زیرا این بینی ها غضروفی کمی دارند و در مقابل دارای پوستی ضخیم هستند که از فرم استخوانی غضروفی بینی تبعیت نمی کنند. برای شکل گیری بینی های گوشتی جراحی بروی استخوان و غضروف انجام می شود و اصولا هیچ گونه دست کاری بروی پوست صورت انجام نمی گیرد. در حین جراحی بینی گوشتی باید تا حد ممکن از گرافت های غضروفی استفاده شود و غضروف تقویت شود تا اسکلت محکم تر در زیر پوست بینی داشته باشیم. افرادی که قصد انجام جراحی بینی گوشتی دارند باید تا حد امکان سطح انتظارات خود را پایین بیاورند زیرا بینی های گوشتی مانند بینی های استخوانی خیلی به بینی های فانتزی و عروسکی تبدیل نمی شوند.
جراحی بینی استخوانی
بینی های استخوانی داری پوست نازک،غضروف زیاد و قوز خفیف بروی پل بینی که به آن شکل منحنی یا کمی خمیده می دهد هستند که راحت تر از بیینی های گوشتی جراحی می شوند و به خوبی فرم می گیرند.
یکی از شایع ترین علل مراجعه بیماران به جراح زیبایی بینی برداشتن قوز پل بینی است زیرا برداشتن قوز پشت بینی در زیبایی آن ها تاثییر بسیار زیادی می گذارد. قوز های بینی اندازه های متفاوتی دارند و بر اساس میزان قوز و برآمدگی روی بینی روش جراحی باز یا بسته انجام می گیرد. جراح بینی بدلیل اینکه بینی استخوانی از پوست نازکی تشکیل شده است و پوست از انعطاف بیشتری برخوردار است می تواند تغییرات بیشتری بر روی بینی استخوانی اعمال کند و نتیجه بهتری از جراحی بدست آورد.
جراح بینی طبیعی
در جراحی بینی طبیعی سوراخ های بینی به اندازه زیاد کوچک نمی شوند و معمولا پشت بینی صاف می باشد و بینی به گونه ای عمل می شود که اثری از جراحی در آن دیده نمی شود و ظاهری طبیعی و متناسب با سایر اجزای صورت پیدا می کند. گاهی اوقات جراح با حفظ ظاهر طبیعی بینی با ظرافت قوسی بسیار کمی را بر روی بینی ایجاد می کند.در جراحی بینی طبیعی نوک بینی کوچک و یا کشیده به سمت بالا در صورت دیده نمی شود و تنها ایرادات آن و تناسب آن با سایر اجزای صورت بازسازی می شود. به طور کلی جراحی بینی طبیعی دارای ویژگی های زیر می باشد.
- تناسب پهنای بینی (پهنای قسمت بینی باید به اندازه مناسبی باشد که این اندازه برابر فاصله دو چشم می باشد.)
- فاصله متناسب بینی ولب که معمولابین 95 تا 100 درجه در تنظر گرفته می شود.
- زاویه مناسب قوز پشت بینی
- متناسب بودن با سایر اجزای صورت
جراحی ترمیم بینی
جراحی بینی ترمیمی یا جراحی بینی ثانویه زمانی صورت می گیرد که فرد برای بار دوم و یا بیشتر بینی خود را عمل کند.در واقع در این جراحی مشکلاتی و نواقصی که در جراحی بینی اولیه بوجود آمده است بر طرف می شود. در برخی موارد مشکلات تنفسی که ناشی از جراحی اولیه می باشد در این جراحی بر طرف می شود.
جراحی انحراف بینی
یکی از مشکلاتی که در بسیاری از افراد مشاهده می شود بینی های کج است که زیبایی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد . تیغه بینی نازک و انعطاف پذیر است که در حلت عادی باید کاملا وسط دو سوراخ بینی و صاف قرار بگیرد. جراح بینی با برسی اینکه آیا این انحراف مربوط به ساختمان اصلی بینی است یا فقط این انحراف در ظاهر بینی مشاهده می شود جراحی لازم را انجام می دهد. در صورتی که این انحراف فقط در ظاهر فرد باشد جراحی بینی با هدف زیبایی انجام می گیرد ولی اگر این انحراف در تنفس فرد مشکل ایجاد کند و این انحراف مربوط به ساختمان اصلی بینی باشد با جراحی بینی موقعیت تیغه بینی را بازسازی می کند.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
پس از بهوش آمدن بهتر است که از مایعات استفاده کنید. وپس از مرخص شدن و رسیدن به منزل تا مدت 2 هفته استراحت کنید به گونه ای که سرتان بالاتر از بدنتان قرار بگیرد تا بطور کامل به بهبودی برسید برای انجام این کار بهتر است از چندین بالش برای بالا نگه داشتن سر خود استفاده کنید. پس از جراحی از انجام دادن کارها سنگین و خم کردن سر خود به سمت پایین باید جدا خودداری کنید. برای کاهش ورم و کبودی اطراف چشم و بینی تان بهتر است از کمپرس یخ استفاده نمایید.
- ۹۶/۰۱/۲۱